Skip to main content

SijS

SijS is een afkorting van “Sterker in je Schoenen”.

Een leerling die een SijS training heeft gedaan vertelt het zo: “Je schrijft eerst op waar je aan wilt werken. Daarna doe je verschillende spellen, waardoor je aan je leerdoel werkt. Je leert hoe je met je gevoelens omgaat. Je leert te focussen, te relaxen, een sterke houding te hebben. Je leert er echt heel veel van”. Een andere leerling voegt er nog aan toe: “Het leukste is het dat ’t onder schooltijd is”.
Op onze school geven wij twee SijS trainingen per jaar, een najaars- en een voorjaarstraining. We merkten dat er in toenemende mate behoefte aan is dat leerlingen in een vertrouwde omgeving werken aan hun sociale vaardigheden. Twee leerkrachten hebben een opleiding tot SijS trainer gevolgd.

Wie komen er voor in aanmerking? Eigenlijk zou het voor alle leerlingen fijn zijn om hier een keer aan mee te doen om zo te leren sterker in hun schoenen te staan. De één kan leren met zijn boosheid om te gaan en de ander kan leren beter voor zichzelf op te komen. In de praktijk brengen de ib’ers de namen naar voren van degenen die een SijS training krijgen aangeboden. Per training worden 6 leerlingen uitgenodigd. Meestal uit de groepen 6 en 7. Als de ouders toestemming hebben gegeven, volgt een intake. Er is twee keer een ouderavond. De eerste avond is er informatie over de inhoud van de tien lessen met foto’s en filmpjes van de eerste lessen. De laatste avond is er een gesprek met alle ouders om de voortgang te overleggen.
De ouders ontvangen daarna een verslag met alle leerdoelen en rapportages. Na drie maanden komt het groepje leerlingen nog een keer terug voor een follow-up-les. Dan worden de SijS certificaten uitgedeeld