naar hoofdpagina

Groep 1-2a: Bezoek bibliotheek

Momenteel werken we over het boek ‘het letterwinkeltje’. We zijn begonnen met het maken van lettersoep om te kijken of we zo misschien gelijk konden lezen, maar dat was niet het geval. Gelukkig was de soep erg lekker en vragen de kinderen steeds of we nog een keer lettersoep gaan eten... 

Na de intro van de lettersoep zijn we naar de bibliotheek in Gouda geweest. Het was een gezellige boel.
De helft van de kinderen mocht naar boven, de andere helft bleef met de ouders en een oma! beneden. Heel fijn dat er zoveel hulp was, ieder kind had genoeg aandacht.
Er konden boekjes uitgezocht worden en er werd voorgelezen en we konden daar ons eten en drinken nuttigen. Boven werd er door de andere helft van de kinderen hard gewerkt. Er is daar namelijk een drukkers werkplaats waar echte boeken kunnen worden gedrukt. De kinderen mochten allemaal een letter uitzoeken en die werden allemaal bij elkaar in de drukkerspers gedaan, er werd inkt op gedaan en toen een vel, de pers werd gebruikt en we kregen een mooi vel met allemaal letters!
Ook lagen er losse letters waar de kinderen mee mochten stempelen. De kinderen mochten ook proberen of ze konden voelen welke letter er onder een doek lag. Best lastig maar sommige kinderen waren er erg goed in.... Zou dat toch door de lettersoep komen???
Na ongeveer drie kwartier wisselden de groepen zodat iedereen aan de beurt kwam. 

Iedere woensdagmiddag zijn er mannen in de drukkerswerkplaats bezig met het drukken van een boek, op de ouderwetse manier. Wisten jullie dat je daar gewoon naar toe mag lopen en kijken en van alles mag vragen over het drukken van een boek?
Leuk om een keer te doen op een druilerige woensdag, kunnen er gelijk boekjes meegenomen worden....Bibliotheek.jpg 

Categories groep 1-2a
Bekeken: 196 keer