Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 6a: excursie naar het gemaal
Groep 7b: gaat voor een afvalvrije school!
Plusklas groep 2-3: thema spinnen
Groep 6b: hoe sterk?
Groep 6a: sterke torens!

Schoolnieuws

 


Vol verwachting en een beetje nerveus kwamen ze binnen vanmorgen. Wat zagen de jufs er raar uit in hun varken-, en koeienpak! Sommigen konden er hard om lachen, maar er waren ook kinderen die er echt aan moesten wennen. 
Na de dagopening zongen de kids feestliedjes voor de juf. Een taart met kaarsjes deden we maar niet, dan hadden we meer dan 100 kaarsjes nodig! 
En wat een cadeaus en verrassingen waren er voor de jufs! Een tekening, kleurplaat, iets  lekkers voor in bad, een mooi plantje, een cadeaubon, heerlijke chocola en nog veel meer. Juf Janneke vertelde dat heel veel kinderen geld hadden gebracht in haar klas. Daar waren cadeaus voor de juffen voor gekocht, maar dat kregen we niet zomaar. Eerst hard zoeken naar 4 ronde papiertjes met letters erop. Dat was een mooi werkje voor de helpers. En ja hoor, op de papiertjes stonden een a,s,k, en een t, maar welk woord kan je daarvan maken? Gelukkig hadden we die letters allemaal al geleerd en al snel riep er één dat de jufs in de kast moesten zoeken. Inderdaad...daar vonden we 4 ingepakte cadeaus. Juf Tineke kreeg 2 sjaals en een vaas, juf Ans een doosje met een glitterarmband en 2 oorbellen. Hartelijk dank ouders, voor al jullie cadeaus en lieve wensen! 
Wat hebben we nog meer gedaan vandaag? Cake versieren tot onze toeten vol zaten met slagroom. Grappige filmpjes gekeken van de beestenboerderij. Gezellige boerderijspelletjes gedaan in het speellokaal. En niet te vergeten: heerlijke pannenkoeken gesmikkeld! Hartelijk dank moeders voor het bakken en brengen! 
Vanmiddag deden we het wat rustiger aan, want we waren best moe van al die drukte. We leerden nog de letter f (van feest) en maakten een lekkere snoepketting van een dropveter en ringel chips. Vooral het opeten was een leuk werkje. Nog even uitwaaien buiten en dan naar huis! 

Gepubliceerd op 09-04-2018 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2a

Bekeken: 51 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |