Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 3b: muis in de klas
Plusklas groep 2-3: thema spinnen
Groep 6b: hoe sterk?
Groep 7b: gaat voor een afvalvrije school!
Groep 4b: kunstenaars

Schoolnieuws

 


Vanmorgen was het dan echt zover, we gingen naar de boerderij van juf Geertje, of eigenlijk boerin Geertje. We vonden het best spannend, want sommige kinderen vonden koeien wel een beetje eng. Maar wat was het leuk!
We mochten echt helpen om de koeien eten te geven.De koeien waren ook best nieuwsgierig. Ze likten zomaar aan je jas en bij sommige kinderen aan hun hand. Dat voelt best een beetje vreemd. We hebben ook de grote melktank gezien. De juf heeft er een emmertje melk uitgehaald. We zijn ook in de melkstal geweest. We mochten allemaal in de melkput staan, alsof we echt de koeien gingen melken. We voelden hoe de melkmachine aan de spenen van de koeien trekt als ze gemolken worden.
Van al dat werken en luisteren kregen we enorme trek en dorst. Gelukkig hadden we onze tas bij ons en mochten we in de stal op kleden en kussens lekker eten en drinken. De mama's en papa die gereden hadden, kregen lekker koffie en thee. Het was nu mooi tijd om wat vragen te stellen die we op school hadden verzonnen: drinkt een koe ook melk, en waarom moet een koe gemolken worden? Boerin Geertje wist er alles van! Toen we onze buikjes vol hadden, waren we wel weer aan beweging toe. Lekker racen met de skelter en de fiets, op de speeltrekker rijden en elkaar duwen met de rollator. We konden er geen genoeg van krijgen! Maar helaas, daar ging het fluitje van de boerin en moesten we na een plaspauze toch echt weer naar school.
Wat hebben we genoten van dit leerzame en gezellig bezoek. We hebben het echte boerenleven gezien, gevoeld en geroken. De papa's en mama's hebben het ook vast wel geroken :-P

 

 

 

Gepubliceerd op 26-03-2018 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2a

Bekeken: 54 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |