Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 6b: hoe sterk?
Groep 4c: rommeltrommel
Plusklas groep 2-3: thema spinnen
Groep 4b: kunstenaars
Groep 3b: muis in de klas

Schoolnieuws

 


We zagen bij Moffel en Piertje hoe professor Wirwar langskwam. Hij had een grote kar bij zich met allemaal kastjes en laatjes. Op ieder deurtje stond een letter. Zo kon hij alles goed vinden. De poetsdoek lag bij de p van poetsdoek, dat was maar goed ook want die had hij hard nodig. Zijn soep was ontploft en in zijn gezicht gekomen, allemaal lettervermicelli in zijn haar. Hij had lettersoep nodig want hij kon bijna niet meer lezen! Moffel en Pier zouden wel even helpen, maar in plaats van een snufje zout gooide Moffel de hele pot erin. De soep was niet te eten!

Gelukkig had Wirwar ook een 'kloptie machine'. Daar zeg je dingen in en als het klopt gaat het groene lampje branden. Zo maakten ze van losse woordjes mooie zinnen, bijvoorbeeld: 'pan pak een' werd 'pak een pan'.

Op die manier maakten ze een mooie pan soep met prei, een ui, een wortel en allemaal letters erin! Toen Wirwar ervan ging eten kon hij weer beter lezen!

Wij hebben het ook geprobeerd. We hebben eerst de groenten zelf gesneden met hele scherpe mesjes. De juf had de pleisters al klaar liggen, maar dat was hellemaal niet nodig. Zoals je op de foto kan zien zitten al onze vingers er nog aan.
We hebben een pan vol lettersoep gemaakt en toen met z'n allen heerlijk op zitten smikkelen. De soep was echt heel lekker, iedereen heeft lekker meegegeten maar helaas....... het lezen is er bij ons niet echt beter van geworden. Dat komt vast omdat wij niet zo'n mooie 'kloptie machine' hadden.....

Gepubliceerd op 26-03-2018 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2a

Bekeken: 72 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |