Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 6a: excursie naar het gemaal
Groep 4c: rommeltrommel
Plusklas groep 2-3: thema spinnen
Groep 4b: kunstenaars
Groep 7b: gaat voor een afvalvrije school!

Schoolnieuws

 


Na ons bezoek aan Cyclus hadden we heel wat inspiratie voor werkjes en hoeken. We wilden alles weten over afval scheiden, recycling, compost en vuilnismannen. We maakten 4 verschillende containers zodat we in de klas afval konden gaan scheiden. We merkten vooral hoe snel de zakken voor pmd-afval vol werden. Wat een afval van één klas. We hebben geprobeerd dat te verminderen door meer bekers mee te nemen i.p.v. pakjes sap.
Ons gft-afval mochten we een tijdje in het wormenhotel van Pascal doen. De mama van Pascal heeft verteld hoe wormen en schimmels helpen om compost te maken van het gft-afval. Het compost hebben we bij de plantjes die in de bakken op het plein groeien gedaan, want dat is heel vruchtbaar.
We maakten een grote vuilniswagen waar we zelf in konden. Dat was erg leuk! We haalden het afval op en mochten daarbij hesjes en handschoenen aan. We hebben ook onszelf geverfd op behangrollen.
Op de projectavond hadden we allemaal een plekje in of buiten de klas. De juffen hadden hesjes en handschoenen bij ons aan gedaan, zodat we allemaal vuilnismannen of vuilnisvrouwen waren. We leerden ook dat er in de natuur 'vuilnismannen' zijn: Paddenstoelen en bodemdiertjes. Daarover meer in het volgende berichtje van onze klas. 

Gepubliceerd op 08-12-2017 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2b

Bekeken: 163 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |