naar hoofdpagina

Groep 1/2b

De eerste weken in onze groep


Drie weken geleden zijn wij gestart in groep 1-2 B. De eerste dagen waren best wel spannend. Want we kwamen in een nieuw lokaal, met nieuwe jufs en ook een aantal nieuwe kinderen. Maar inmiddels zijn we al aardig gewend.


Wij zitten in de Jip en Janneke klas en dat kan je ook goed zien. Overal in de klas kom je Jip en Janneke tegen, maar ook Takkie en Siepie. We hoorden verhaaltjes over Jip en Janneke en leerden een liedje en als we 's morgens aan de beurt zijn om iets te vertellen in de kring, dan mag Takkie op schoot zitten. Zijn we jarig, dan krijgen we een feesthoed op met Siepie of Takkie.


Wat ook erg leuk is: Takkie komt bij ons allemaal een keertje logeren! Iedere vrijdag mag hij met iemand mee en blijft hij tot maandag. Natuurlijk gaat ook zijn koffer met zijn spulletjes mee. We kijken er allemaal naar uit! En Takkie ook!


De groetjes van alle kinderen uit de groep en juf Petra en juf Plonia

Groep 1-2b: De imker en zijn bijen

Het thema waar wij over gewerkt hebben is: de imker en zijn bijen.
We weten nu hoe bijen eruit zien, dat het insecten zijn en ze haartjes hebben. Ook zien bijen er anders uit dan wespen en zullen gelukkig niet zo snel steken.

Ook dat bijen héél belangrijk zijn! Als er geen bijen zijn, dan zijn er ook geen vruchten en is er ook geen honing natuurlijk! En weet je wel hoe lekker zoet honing smaakt? Wij hebben het geproefd!
Inmiddels kennen we ook de letter 'b' van... bij. En zingen we bijenliedjes en doen een bijendansje.

Een imker houdt bijen en zorgt goed voor hen. En de imker draagt ook speciale kleren. Dat is nodig omdat de bijen anders kunnen steken en dat is natuurlijk niet fijn. De bijen wonen in een bijenkorf of in een kast. Wij hebben geleerd hoe de honing uit de bijenramen gehaald wordt en dat je een slinger nodig hebt en dat er verschillende soorten bijen zijn en nog véél meer!

Knutselwerkjes hebben we ook gemaakt! Mooie bloemen en bijen van wasco op een raat. Ook 'vliegen' er bijen in de klas, die we gemaakt hebben van eierdozen. En er zijn bijenkorven gevouwen van een vouwblaadje. Alle kinderen hebben een kap gemaakt! Zodat we net echte imkers zijn.

En er is op 18 oktober een echte imker bij ons op bezoek geweest! Nu weten we nog meer over bijen.

In de gang is de 'imkerhoek'. Daar spelen we dat we imkertje. We kunnen speciale kleren aantrekken en bijenramen uit de kast halen en dan de honing uit de raten slingeren. De honing doen we in potjes. Er zijn verschillende soorten (kleuren) honing. Weet je wat de lekkerste honing is? Gemengde honing, alles door elkaar! Mmmmmm..IMG-20191018-WA0002.jpg  IMG-20191018-WA0003.jpg  IMG-20191018-WA0004.jpg  IMG-20191018-WA0005.jpg  IMG-20191018-WA0006.jpg  IMG-20191018-WA0007.jpg  IMG-20191018-WA0008.jpg 

Categories groep 1-2b
Bekeken: 195 keer
Categorieën:
select